Reorganisatie

Reorganisatie & Saneren

Soms is crisismanagement alleen niet voldoende. In bepaalde gevallen is een ingrijpende reorganisatie van uw onderneming de enige mogelijkheid om het tij te doen keren. Staat u aan de vooravond van een dergelijk proces en komt u er zelf niet meer uit? MKB Interim Nederland heeft de expertise in huis om dit traject van A tot Z samen met u uit te voeren.

Wanneer er sprake is van een betalingsachterstand, slaat u als ondernemer in feite een dubbelslag door gebruik te maken van onze diensten. Immers, wij zijn er in uw belang en stellen alles in het werk om uw onderneming weer succesvol te laten zijn. Tegelijkertijd geeft u een positief signaal af aan uw schuldeisers. Ze zien dat u zelf in actie komt om een oplossing te vinden voor de ontstane problemen. Dat positieve signaal kan u in de onderhandelingsfase over de schuldsanering goed van pas komen.

Onze specialisten nemen samen met u de financiële administratie door. Welke financiële verplichtingen heeft de onderneming? En in het verlengde daarvan, hoe levensvatbaar is de onderneming nog? Op basis van deze informatie worden afspraken gemaakt met de schuldeisers. Dat kunnen bijvoorbeeld leveranciers zijn, die nog vorderingen aan u open hebben staan. Maar het zijn bijvoorbeeld ook uw bank, omdat u een aflossing niet tijdig kunt voldoen. En niet te vergeten de Belastingdienst, omdat u wellicht ook daar een betalingsachterstand heeft.

Vaak zijn de crediteuren van een onderneming best bereid om over een traject van schuldsanering mee te denken. Immers, wanneer het bedrijf daadwerkelijk in staat van faillissement zou worden gesteld, komen zij er uiteindelijk meestal slechter af.

Onze unieke werkwijze

MKB Interim Nederland biedt maatwerk op het gebied van crisismanagement en bedrijfsreorganisatie. Immers, elk bedrijf is anders en elke situatie is uniek.

Faillissements dreiging

Omzetcijfers kunnen fluctueren. Veel ondernemers zien pieken en dalen in de historische omzetcijfers van hun bedrijf. Maar wat als die betere tijden uitblijven?

Management Coaching

Een ondernemer moet vaak een duizendpoot zijn. Bij het ondernemerschap komen heel veel zaken kijken en niet iedereen is overal even goed in thuis.

Bedrijven met groeiwensen

Bedrijven met groei uitdagingen zijn bij ons op het juiste adres. MKB Interim Nederland organiseert financiering van werkkapitaal voor de onderneming.

© 2023 | MKB Interim Nederland